Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

(25 Απριλίου 2018)

1. Δημιουργία παζλ

( Φτιάχνω με την ομάδα μου το παζλ, στη συνέχεια καταγράφω  το χρόνο που έκανα για να το φτιάξω. Η ομάδα με τον καλύτερο χρόνο παίρνει 10 βαθμούς, η δεύτερη 8 βαθμούς, η τρίτη 6 βαθμούς και η τέταρτη 4 βαθμούς. ) 




2. Με βοηθό τη φαντασία μου γίνομαι συγγραφέας και .....


(Με τις λέξεις που σας δίνονται πρέπει να φτιάξετε μια ιστορία. Για κάθε λέξη από αυτές που θα χρησιμοποιήσετε θα  πάρετε 2 βαθμούς. Η πρώτη ομάδα που θα τελειώσει λέει STOP και σταματούν όλοι. Μετράμε τις λέξεις και καταγράφουμε τη βαθμολογία. )







3. Βρες τον τίτλο ....

( Παρατήρησε προσεκτικά την εικόνα και βρες τον τίτλο του βιβλίου από το οποίο προέρχεται. Έχεις 30 δευτερόλεπτα για κάθε εικόνα. Για κάθε σωστή απάντηση θα πάρεις 2 βαθμούς)





4. Παντομίμα

(Θα δοθούν σε κάθε ομάδα τέσσερις λέξεις από τίτλους βιβλίων . Θα πρέπει κάποιο μέλος της ομάδας να σας δείξει με παντομίμα τις λέξεις και εσείς να τις βρείτε. Έχετε τέσσερα λεπτά στη διάθεσή σας. Για κάθε σωστή απάντηση θα πάρετε 2 βαθμούς.)

5. Βρες τον συγγραφέα ή τον ήρωα ................ με κλειστά μάτια

( Θα κλείσετε τα μάτια και ακουμπώντας τα γράμματα θα προσπαθήσετε να ανακαλύψετε το όνομα του συγγραφέα ή του ήρωα που σχηματίζεται. Έχετε πέντε λεπτά στη διάθεσή σας για να τα βρείτε. Για κάθε σωστή απάντηση θα πάρετε 2 βαθμούς.)

6. Ζωγραφίζοντας το βιβλίο......

( Θα ζωγραφίσουμε σε χαρτί του μέτρου)

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου